Antwoord: Huiswerk Brigit_ Les3

 • barbara.skogtjarn@gmail.com

  Lid
  augustus 24, 2023 op 3:35 pm

  Beste Brigit,

  Ja, ik ben het met Gerda en Brenda eens, heerlijk geschreven en ik krijg meteen een goed plaatje van jullie gezin en de verschillende rollen/types daarin. Dankjewel!

  Een paar dingen:

  – ‘‘Brigit, heb je al bepaald naar..’ -> Een beetje lange en moeilijke openingszin, vind ik. Kun je het pakkender maken door ‘Ik laat bijna de stapel borden uit mijn handen vallen, wanneer mijn vader vraagt…’ ofzoiets om de aandacht en spanning er meteen in te krijgen?

  – ‘zie hoe hij gewoontegetrouw na het eten’ -> Ik neem aan dat hij nonchalant doet, alsof het gewoontegetrouw is, maar toch stiekem wel heel graag over je studiekeuze wil praten. Jij merkt het verschil. Kun je het aandikken, bijvoorbeeld hij bladert zonder naar de krant te kijken, of wat jou opvalt aan zijn gedrag?

  – ‘en begint te lezen’ -> Ook hier. Begint hij echt te lezen of zit hij met gespitste oren op jouw antwoord te wachten?

  – ‘antwoord ik terwijl ik naar de deur van de gang loop’ -> Nu ben je al van de eettafel naar de keuken en bijna naar de gang gelopen. Hoe ver ben je al van je vader weg nu? Moet je het roepen, zodat hij je hoort, of mompel je het met opzet zodat hij het niet kan horen?

  – ‘Econometrie, ik word nog liever putjesschepper’ – Een interessante reactie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat Econometrie is en het me hier verbaast dat de ik-persoon er zo’n sterke mening over heeft. Zoals Brenda ook al tipte, zou je nu al aan kunnen geven dat je vader dit gestudeert heeft of hiermee werkt.

  – ‘Drie weken later treuzel ik’ -> Goed aangeven waar we zijn in de tijd en we gaan op hetzelfde onderwerp door, heel gemakkelijk te volgen, super!

  – ‘zie mijn ouders op twee fauteuils’ -> Goed, typisch beeld, ik zie het ook voor me

  – ‘zeiden bij accounting enthousiast dat het’ -> Ik zou ‘enthousiast’ hier weglaten

  – ‘daarvan op o.a. verzekeraars’ -> o.a. is geen spreektaal, dus gewoon ‘onder andere’ uitschrijven 😉

  – ‘komt tegenover mij zitten’ -> ‘aan de eettafel’ zou ik toevoegen, dus niet terug in haar fauteuil

  – ‘Met een vies gezicht’ -> Dat vieze gezicht komt zeker meer door de irritatie over dat gedoe van je ouders, over hetzelfde studeren als je vader 😉

  Nogmaals, ik heb genoten van deze anecdote, dankjewel en sterkte verder!

  Babs