Antwoord: Huiswerk 2 Beter leren schrijven 2 Christiane Van Noten

 • sy-huismanonsneteindhoven-nl

  Lid
  augustus 8, 2023 op 5:52 pm

  Dag Christiane,

  uit de lijst met jouw eigen beeldspraak vind ik ‘saai als een stapel handdoeken’ heel leuk en de ‘blauwe bloemetjes (…) alsof ze hetzelfde idee hadden’, ook heel sprekend.
  Ik zie dat je voor de gevonden beeldspraak veel gebruik hebt gemaakt van spreekwoorden en gezegden. Graag had ik ook een beeldspraak gelezen uit een boek wat bijvoorbeeld tot jouw favorieten behoort, of waar jij inspiratie uithaalt.
  Over de tekst:
  knap hoe je de nu-lijn- herinnering- terug naar nu-lijn in deze tekst verweven hebt. Ik worstel daar zelf nog zo mee.
  Waar je me kwijtraakt is als je het over Breda hebt :’ tevergeefs mijn vriendschap met mijn familie tezamen met mijn ex zocht en het voor mij leek alsof ze zich van mij afgezonderd hadden.’ Tezamen met mijn ex, dus jouw familie in Breda hadden zich afgezonderd van jullie beiden? En waar bleek die afzondering dan uit? Dan schrijf je over het Vlinderpaleis en over de architect en wat hij nog meer gebouwd heeft. Ik denk dat dit waardevolle informatie kan zijn maar is dit niet beter in een voetnoot te vermelden? Het maakt de overgang zo groot naar waar jouw gedachten over gaan op dat moment…
  Dan valt jouw blik op de Schelde, maar daar sta je toch al? Tot slot mooie beeldspraak over het hand in hand lopen van jullie gedachten en hoe de dochter de wind stuurde (..)

  met groet van Sylvia