Antwoord: Huiswerk Gerda BLS2 les 2

 • sy-huismanonsneteindhoven-nl

  Lid
  juli 31, 2023 op 6:53 pm

  Wat een spannend verhaal Gerda! Nu begrijp ik ook pas de uitdrukking ‘ als de zon te fel schijnt etc. die van jezelf is. ik zie 6 metaforen/personificaties/vergelijkingen in jouw tekst staan verweven in het verhaal. Ook zie ik alles van de ‘bloem van Brenda’ in de tekst voorbijkomen.
  Er is tegenwoordig een discussie gaande over de gevoeligheden/connotaties die woorden als ‘blanke’ ‘neger’ ‘zwarte’ ‘ inlander’ met zich meedragen. Voor de periode waarover jij schrijft zijn belanda (met uitleg) of europeaan misschien een beter alternatief? Ik vermoed dat dit over de Bersiap gaat of de politionele acties. Als het personage dit zelf denkt, is het natuurlijk een andere kwestie, dan zegt het iets over zijn zelfbeeld en context en kun je het zo laten. Ik hoop niet dat je dit muggenziften vindt maar soms kan een woord heel nauw lezen.
  over de gevonden metaforen: ik dacht dat het de bedoeling was dat we ook de bron vermelden en aangeeft of het een vergelijking, metafoor of personificatie is. Althans zo staat het in de cursus bij het huiswerk aangegeven.
  ik hoop dat je er iets aan hebt en nogmaals ik zit helemaal meteen in het verhaal, spannend!

  met groet van Sylvia